Her Tebessüm Bir Zafer'dir. Zafer Kalkınma Ajansı


Kütahya'da Yatırım

    Organize Sanayi Bölgeleri

    Teknoloji Geliştirme Bölgeleri

     Termal Sağlık Turizmi

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Kütahya-Afyonkarahisar çevre yoluna 7 km, Zafer Hava limanına 45 km ve Kütahya Merkez’e 18 km mesafede olan, kuzey batı-güney doğu istikametinde uzanmış ve kuzeyinde  Alayunt Mahallesi, güneyinde Büyük Saka köyü ile sınırlanmış bir konuma sahiptir. Organize Sanayi Bölgesinin kuzey sınırından Eskişehir, İstanbul, İzmir, Afyonkarahisar, Konya ve Adana illerine bağlantı sağlayan tren yolu hattı geçmektedir. Yine konum itibari ile İzmir, Bandırma ve Mudanya limanlarına eşit mesafede bulunmaktadır.

OSB'de ağırlıklı olarak porselen, seramik, cam, maden ve maden kimyasalları ile tekstil sanayi istihdamı yoğun sektörler arasındadır. Son yıllarda özellikle otomotiv yan sanayi yatırımları hızla artmıştır ve Otomotiv yan sanayinin önde gelen firmaları bilhassa Merkez OSB'de faaliyet göstermeye başlamıştır. Bunun yanında makina imalat, alüminyum metal sanayi, geri dönüşüm, ağaç sanayi ve gıda sanayide oldukça gelişmiştir.

Detaylı bilgi için Kütahya Merkez OSB’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.kutahyaosb.org.tr/

Kütahya Merkez 2.OSB  Kütahya – Eskişehir karayoluna bitişik bir alanda kurulmuş olup il merkezine yaklaşık 6 km mesafededir. Konum itibariyle OSB'nin lojistik avantajları yüksektir. OSB’nin Kütahya-Eskişehir anayolu üzerinde bulunması karayolu ile İstanbul-Ankara-İzmir gibi Türkiye'nin en büyük üç metropolüne ve diğer illere ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.

OSB'nin bir diğer lojistik avantajı içinden demiryolu geçmesidir. Bu sayede OSB, Türkiye’nin tüm bölgelerine raylı sistem taşımacılığana olanak sağlamaktadır. Ayrıca, önümüzdeki dönemde, OSB dahilinde ortak kullanıma açık demiryolu yükleme rampası yapılarak demiryolu taşımacılığı kolaylığından daha fazla yatırımcı faydalanır hale gelecektir.

Son olarak, OSB İstanbul, İzmit, İzmir ve Bandırma limanlarına neredeyse eşit mesafelerde olup, hem karayolu hem demiryolu bağlantılarıyla yaklaşık 250-300 km mesafede bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için Kütahya Merkez 2.OSB’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.kutahya2osb.com/

Gediz Organize Sanayi Bölgesi Gediz ilçesine yaklaşık 3 km, Kütahya Merkez ilçeye yaklaşık 90 km ve Uşak'a yaklaşık 50 km uzaklıktadır.

OSB'nin ilk etabının altyapısı (yol, su, kanalizasyon, yağmur suyu, doğalgaz ve internet vs.) bitirilmiş olup, halihazırda üretim yapan yatırımcılar tarafından kullanılmaktadır.

Detaylı bilgi için Gediz OSB’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.


 

 

Tavşanlı (Kütahya) Organize Sanayi Bölgesi, Tavşanlı İlçesine 15 km, Kütahya Merkez'e ise 25 km uzaklıktadır. Tavşanlı, Kütahya ilinin en büyük ilçesidir ve ulaşım imkanları oldukça gelişmiştir. Tavşanlı’nın Kütahya bağlantısından başka; karayoluyla Bursa, Balıkesir ve Uşak bağlantısı da bulunmaktadır. Ayrıca, Tavşanlı ilçe merkezinden Ankara – İzmir demiryolu hattı geçmektedir ve Tavşanlı'dan İzmir limanına hem karayolu hem de demiryolu aracılığıyla ulaşım mümkündür.

İlçe'nin ulaşım imkanlarından da fazlasıyla yararlanan OSB aynı zamanda Gemlik limanına yaklaşık 175 Km uzaklıktadır ve Kütahya-Balıkesir-Bursa otoyolunun üzerinde yer almaktadır.

Detaylı bilgi için Tavşanlı OSB’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.tavsanliosb.org/

Kütahya Altıntaş Zafer OSB 2017 yılının Ocak ayında resmi kurulum aşamasını tamamlamış olup Kütahya'nın en yeni OSB'sidir. Kütahya-Afyonkarahisar otoyolu kenarında kurulmuş olan OSB, Kütahya Merkez'e yaklaşık 40 km ve Zafer Havalimanına yaklaşık 8 km uzaklıktadır.

Henüz arsa tahsisi yapılmamış olmakla birlikte pek çok önemli firma yer talebinde bulunmuştur. Zafer OSB’nin şimdiden bu kadar talep görmesinin nedeni ise bulunduğu konum ve yatırıma uygun arazi yapısıdır.

Detaylı bilgi için Altıntaş Zafer OSB’nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Dumlupınar Üniversitesi’nin araştırma yeteneği ve bilgi birikiminden de faydalanarak, Kütahya’nın yer altı kaynaklarının(Bor, linyit, gümüş, jeotermal v.s.) küresel ekonomiye seçilmiş¸ sektörlerde, ileri teknolojiye dayalı katma değeri yüksek ürün ve hizmetleri rekabetçi koşullarda yatırımlara dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

Ege Bölgesinin graben sistemi ve bunu oluşturan kırıklar üzerinde yer alan Kütahya jeotermal kaynaklar açısından ülkemizin en zengin illerindendir. Bu kaynaklar oldukça yüksek kalitede suya sahiptir ve sağlık turizmi potansiyeli oldukça yüksektir. Ayrıca, Türkiye’de Bakanlar Kurulu Kararı ile ilan 6’sı termal, 1’i doğa olmak üzere toplamda 7 turizm merkezi bulunmaktadır.​ Bu nedenle Kütahya’ya Termal Turizmin başkenti de denilebilir.

Kütahya’nın turizm potansiyelinin değerlendrilmesi amacıyla gerek Kalkınma Ajansı gerekse diğer ilgili aktörler tarafından çeşitli çalışmalar yapılmakta, ilin bu potansiyeli ilgili yatırımcılara tanıtılmaktadır. Büyük bir potansiyele sahip olmasının yanı sıra henüz bakir bir yatırım kolu olması Kütahya'yı özellikle turizm yatırımları için cazip bir il haline getirmektedir.

Kütahya'da bulunan Termal Turizm Merkezleri şunlardır;

*Ilıca Termal Turizm Merkezi
*Gediz Muratdağı Termal Turizm Merkezi
*Gediz Ilıcasu Termal Turizm Merkezi
*Simav - Eynal, Çitgöl, Naşa Termal Turizm Merkezi
*Tavşanlı Göbel Termal Turizm Merkezi
*Emet Günlüce – Dereli Termal Turizm Merkezi
*Emet Yeniceköy Kaplıcaları